“Cenaclul ProspectArt”: Colocviul Jules Verne

sept. 26th, 2010 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 2 octombrie 2010, ora 10:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională (Str. J.L. Calderon nr.39, Bucureşti), are loc evenimentul organizat de Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy Cenaclul ProspectArt”, Colocviul Jules Verne. Invitaţi: Ion Hobana, Lucian Boia, Florin Manolescu, Horia Gârbea,  Eugen Stancu, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir, Cătălin Sturza. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei sectorului 2 din Bucureşti.

„ProspectArt” este o iniţiativă a Societăţii Române de Science-Fiction şi Fantasy, care îşi propune astfel, să descopere şi să pregătească viitoarele generaţii de scriitori sau teoreticieni ai mişcării SF. Sunt aşteptaţi şi invitaţi să participe la şedinţele care vor avea loc lunar, toţi cei care se simt atraşi de fenomenul SF şi Fantasy românesc, tinerii scriitori care doresc îndrumare şi ajutor, iubitorii de SF şi Fantasy, fani şi profesionişti pentru ca, împreună, să ajutăm la renaşterea şi dezvoltarea acestei arte în România

Înfiinţat în 1986, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu, cenaclul “ProspectArt” a reunit o serie de nume importante ale sefeului românesc din acea vreme, dintre care amintim pe: Dănuţ Ungureanu, Cristian-Mihail Teodorescu, Cristian Tamaş, Marian Truţă, Cristian Lăzărescu, Valentin Dragu, Mihnea Columbeanu, Mihai-Dan Pavelescu, Sorin Ştefănescu, Valerian Stoicescu, Faur Agachi, Czedly Carol, Dorin Mera, Sorin Camner.

„Cenaclul ProspectArt” a fost unul din polii activi ai SF-ului românesc, prin el lansându-se o serie de scriitori, traducători şi critici de valoare. Ca dovadă sunt premiile câştigate de membrii săi la Convenţiile anuale sau la diferite concursuri: Premiul pentru schiţă la Convenţia Naţională 1986 şi Premiul Uniunii Scriitorilor 1987 pentru Marian Truţă, Premiul pentru povestire 1987 pentru Crisitan M. Teodorescu, pentru Premiul Special al Juriului pentru nuvelă 1986 pentru Mihnea Columbeanu, Premiul pentru Nuvelă 1986, Premiul pentru eseu 1986, pentru Cristian Tudor Popescu, Premiul congresului European de Anticipaţie (Montpellier, 1987) pentru Cristian Tudor Popescu, Premiile Helion sau Henri Coandă câştigate de Dănuţ Ungureanu sau Cristian Lăzărescu, premiul pentru traducere 1987 câştigat de Mihai Dan Pavelescu.

Număr de vizualizări :1804


One Comment to ““Cenaclul ProspectArt”: Colocviul Jules Verne”

  1. Danut Ungureanu spune:

    Avand in vedere o serie de detalii organizatorice care inca nu au fost puse la punct, colocviul „Jules Verne” programat initial pentru ziua de sambata, 2 octombrie 2010, se va desfasura la o data pe care o vom comunica ulterior. Va multumim pentru intelegere.

    Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro