„British Documentary”/„Documentare Britanice”

sept. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 4 octombrie – 20 decembrie 2010, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (Studioul Horia Bernea) din Bucureşti, British Council lansează proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, ce include o serie de douăsprezece filme documentare britanice, care vor fi prezentate săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 19.00.

Intrarea publicului la proiecţiile documentarelor britanice este liberă. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, iniţiat de British Council România, în cadrul programului „New Work New Audiences”/ „Noi creaţii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oară în România, prin care se dorește prezentarea unui public cât mai larg creaţii contemporane britanice.

Filmele incluse în seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distincţii în cadrul festivalurilor internaţionale, printre care şi Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la ediţiile din 2009 şi 2008.

Tematica filmelor este extrem de diversă – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada războiului rece şi a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistică a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca armă a activismului social şi de mediu.

Parteneri: Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Parteneri media: Radio Guerilla, 24FUN, Observator Cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, www.calendarevenimente.ro. Metropotam.ro.

Număr de vizualizări :1585


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro