“STRADART 2010”

sept. 28th, 2010 | By | Category: Eveniment

Joi, 30 septembrie 2010, ora 19:00,  în Sala de sport a liceului William Shakespeare” din Timişoara are loc evenimentul STRADART 2010”. Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara, în cadrul conceptului „Timişoara – Open Art City / Timişoara – oraş deschis al artelor”. Coordonatorul proiectului este Centrul Cultural Francez din Timişoara.

Centrul Cultural Francez din Timişoara organizează din 2007 un festival atipic de artă urbană, dedicat în întregime practicilor artistice în spaţiul public, în parteneriat cu Primăria Timişoara şi asociaţii locale. Festivalul se desfăşoară în cartierul Fabric, în Piaţa Traian, punct nevralgic al unui cartier mărginaş, popular şi multicultural din Timişoara.

În urma succesului de care s-a bucurat „STRADART 2010”, CCF a dorit să revină în această toamnă în cartierul Fabric pentru a împărtăşi cu actorii locali şi cu publicul, minunatele momente de emoţie ale unei foarte frumoase ediţii a acestui festival de artă urbană. Anul acesta Stradart a fost consacrat Hip-hop-ului şi graffiti-ului.

Din program: Prin intermediul fotografiilor şi al filmelor, organizatorii propun o întoarcere în timp care aminteşte de prezenţa în Piaţa Traian a dansatorului şi coregrafului Bouba şi a asistentului său, Cédric Guéret de la Compania Malka (Franţa), a celor doi artişti graffiti din Timişoara, Jones şi Karm şi de entuziasmul participanţilor la ateliere şi spectacole.

Totodată, va avea loc proiecţia unor extrase video din marea manifestare europeană „Def’Hip-Hop” care s-a desfăşurat în 2004, în cadrul celebrei Bienale a dansului din Lyon. Această manifestare şi-a propus să redea atmosfera electrică şi prietenoasă a renumitelor „battles”, o întâlnire importantă pentru mişcarea Hip-Hop.

Parteneri publici : Consiliul General al departamentului Rhône, Primăria Timişoara, Timişoara Open Art City, Asociaţia AVIS, Casa de clovni, Consiliul Consultativ de Cartier Fabric, Consiliul Judeţean Timiş, Maison de la danse din Lyon, Compania Malka, Liceul Shakespeare, Şcoala de dans Ultimate style.

Parteneri privaţi : Alcatel-Lucent, BRD, Fropin, RDS-RCS, Timisoreni.ro, Zile şi Nopţi, Veolia Environnement, Kiss FM, Rainbow print, Color clash distribution.

Număr de vizualizări :1374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro