“Statistici multivariate aplicate în psihologie” de Marian Popa

sept. 26th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Collegium. Psihologie”, a apărut volumul “Statistici multivariate aplicate în psihologie” de Marian Popa.

Axat pe cursul de profil pe care autorul îl susţine de peste cinci ani la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bucureşti, volumul tratează un set variat de statistici de nivel intermediar. Sunt acoperite o multitudine de cerinţe ale nivelului masteral (regresia liniară şi logistică, modele avansate de analiză de variantă, tehnici de reducere a datelor), făcându-se în acelaşi timp legătura cu statistica de bază. Volumul pune accentul pe abordările actuale ale inferenţei statistice, estimarea intervalului de încredere, mărimea efectului şi analiza de putere. Temele sunt tratate la nivel explicativ, accesibil, cu ilustrarea imagistică a modului de calcul în SPSS sau cu alte programe disponibile gratuit online. Înţelegerea e facilitată de faptul că fiecare procedură statistică este exemplificată prin cercetări psihologice în care au fost utilizate tehnicile respective.

Număr de vizualizări :2135


One Comment to ““Statistici multivariate aplicate în psihologie” de Marian Popa”

  1. István spune:

    Este o carte utila, ma bucur ca am cumparat. Recomand psihologilor scolari si……felicitari autorului.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro