“Ministagiunea de toamnă” Opera Prima

sept. 23rd, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 24 septembrie 2010, ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti), OPERA PRIMA revine în atenţia tinerilor bucureşteni şi nu numai, cu „Ministagiunea de Toamnă”, care propune spectacole de calitate, premiere absolute şi întâlnirea cu tineri actori şi regizori. Spectacolul propus astăzi, “Biloxi Blues” de Neil Simon, este regizat de  Mircea Rusu şi Alexandru Jitea, şi este prezentat de U.N.A.T.C. “I. L. Caragiale”. Ministagiunea de toamnă se desfăşoară în perioada 21-26 septembrie 2010.

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, ora 19:00, va avea loc spectacolul “Treapta a noua” de Tom Ziegler – regia: Adriana Popovici,  prezentat de U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, iar duminică, 26 septembrie 2010, ora 19:00, “L-V:8-16” după “Cred că nu m-aţi înţeles bine” de Rodrigo Garcia, în regia Ioanei Păun, şi prezentat de Teatrul Luni de la Green Hours.

Ministagiunea se va bucura de prezenţa domnilor Paul Chiribuţă – iniţiatorul  şi coordonatorul proiectului OPERA PRIMA şi George Mihaiţă – directorul Teatrului de Comedie şi al Asociaţiei UNESCO Adolescenţii.

Proiectul OPERA PRIMA este coordonat de o echipă de tineri profesionişti, masteranzi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” Bucureşti: Sorina Ştefănescu,  Alexandru Mâzgăreanu, Maria Pitea şi Sorina Diaconu.

Centrul de Creaţie şi Educaţie prin Teatru OPERA PRIMA este un proiect inovativ care propune un model socio-cultural de educaţie şi reintegrare socială ce se adresează categoriilor defavorizate de pe raza Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost  implementat în ianuarie 2010 de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti împreună cu Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO „Adolescenţii”, în parteneriat cu U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” Bucureşti şi se va desfăşura până la finalul anului în curs.

Parteneri media: TVR2, TVR Cultural, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, RFI Romania, PORT.ro, Agentia de Carte

Număr de vizualizări :1365


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro