“Icoane pe sticlă din Transilvania” la Berlin

sept. 21st, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 22 septembrie 2010, ora 19:30, la sediul Institutului Cultural Român din Berlin are loc expoziţia “Icoane pe sticlă din Transilvania” de Adriana şi Nicoleta Oltean. Evenimentul este precedat de o conferinţă susţinută de jurnalistul italian Giovanni Ruggeri.

În paralel cu expoziţia de icoane pe sticlă de la Fundaţia Kunstforum Berliner Volksbank, la sediul ICR Berlin are loc o conferinţă susţinută de jurnalistul italian Giovanni Ruggeri, autor a numeroase articole despre România şi al volumului “Icoanele pe sticlă din Sibiel”.

Icoanele pe sticlă din Transilvania sunt expresia culturii religioase şi populare din această regiune a României. Îmbinare unică dintre tradiţiile est-europene şi tehnicile vestice, icoanele pe sticlă s-au bucurat de multă popularitate în jurul anului 1750, după cele două războaie mondiale fiind însă uitate. Cea mai mare colecţie de icoane pe sticlă din lume (circa 600 de exponate) se află la Sibiel, în Transilvania. Tot din Sibiel provin şi Adriana şi Nicoleta Oltean (mamă şi fiică), autoarele expoziţiei de la ICR Berlin.

Număr de vizualizări :1631


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro