“Făpturi uluitoare” de Tracy Chevalier sau despre creaţionism şi începuturile omului

sept. 26th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia “Biblioteca Polirom” va apărea volumul “Făpturi uluitoare”, cel mai recent roman al lui Tracy Chevalier, scriitoarea cunoscută în întreaga lume datorită bestselleruluiFata cu cercel de perlă (Polirom, 2003), considerat de Publishers Weekly „un adevărat fenomen editorial”. Volumul apare în traducerea Nadinei Vlădescu.

Cel mai recent roman al lui Tracy Chevalier, “Făpturi uluitoare”, urmeaza să intre în librăriile din România în această lună.  Volumul reprezintă o nouă poveste ce îmbină vocaţia literară cu înclinaţia pentru studiul istoriei, o formulă care a transformat-o pe Tracy Chevalier, după publicarea betsellerului “Fata cu cercel de perlă”, într-un adevărat brand. Mary Anning, eroina romanului “Făpturi uluitoare”, descoperă fosilele unor creaturi necunoscute pe o plajă din apropierea casei sale, pornind o dezbatere despre creaţionism şi începuturile omului, care va zgudui comunitatea oamenilor de ştiinţă ai vremii. Însă, în acest domeniu dominat strivitor de bărbaţi, Mary se va confrunta în curând cu prejudecăţile sexiste din lumea academică, bârfa răutăcioasă a vecinilor şi durerea dragostei interzise. Din fericire, Mary va câştiga o aliată neobişnuită în persoana lui Elizabeth Philpot, o fată bătrână inteligentă, dificilă şi obsedată de fosile. În ciuda diferenţelor de vârstă şi mediu, cele două femei descoperă că, în lupta lor pentru recunoaştere, prietenia este arma cea mai redutabilă.

Număr de vizualizări :1489


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro