“Crima de la Jubileu” de Lucia Verona

sept. 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 5 octombrie 2010, ora 17:00, la cafeneaua “La Comedie” din Bucureşti (Teatrul de Comedie) are loc lansarea volumului “Crima de la Jubileu” de Lucia Verona, un roman poliţist apărut la Crime Scene, care se distribuie în luna octombrie a acestui an împreună cu Revista Flacăra.

Lucia Verona s-a născut la Arad şi a studiat la liceul „Ioan Slavici” din localitate, apoi  a studiat muzica la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, absolvit cu diplomă în 1972. A lucrat un timp în presa scrisă, iar în perioada 1993-98 la TVR. În prezent, scrie despre cărţi în revista „Săptămîna financiară”. A debutat în teatru în 1978, cu piesa „Logodnicul”, scrisă împreună cu H. Salem şi reprezentată la Teatrul de Stat din Turda. Prima carte publicată a fost însă o traducere – romanul „Eppur si muove” de Jokai Mór. Scrie în continuare teatru, în general comedii, dar şi proză. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1989. În 2005 a fost aleasă preşedintă a secţiei de dramaturgie şi critică dramatică a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În vara lui 2008 a devenit preşedinta unei asociaţii internaţionale pentru autoare dramatice, ICWP (International Centre for Women Playwrights) În ultimii ani şi-a descoperit pasiunea pentru web-design şi a creat numeroase site-uri pentru prieteni şi colegi, dar şi site-ul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi pe cel al revistei „Drama”.

Autoarea poate fi citită şi pe site-ul http://www.luciaverona.ro

Număr de vizualizări :2760


One Comment to ““Crima de la Jubileu” de Lucia Verona”

  1. Felicitari, Lucia!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro