Revista Societăţii Scriitorilor Bucovineni, “Bucovina literară”, finanţată în continuare de Consiliul Judeţean Suceava

aug. 12th, 2010 | By | Category: Eveniment

Comitetul de conducere al Societăţii Scriitorilor Bucovineni a trimis la redacţia Agenţieidecarte.ro un comunicat prin care anunţă deciziile luate în şedinţa din data de 11 august 2010, cu privire la componenţa redacţională a revistei “Bucovina literară”.

“Comitetul de conducere al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, reunit în şedinţa din 11.08.2010, a hotărât următoarele:

Colegiul de conducere al revistei „Bucovina literară” va fi compus din: Gheorghe Flutur, Dimitrie Vatamaniuc, Mircea A. Diaconu, A. D. Rachieru, Ion Beldeanu, Carmen-Brânduşa Steiciuc, Gabriel Cărăbuş şi Nicolae Cârlan.

Redacţia revistei „Bucovina literară” este formată din următorii membri:

Constantin Arcu – redactor-şef;

Sabina Fînaru, Aida Hancer şi Carmen Veronica Steiciuc – redactori;

Alexandru-Ovidiu Vintilă – secretar general de redacţie.

Revista Societăţii Scriitorilor Bucovineni urmează să fie finanţată în continuare de către Consiliul Judeţean Suceava.„

Număr de vizualizări :2505


One Comment to “Revista Societăţii Scriitorilor Bucovineni, “Bucovina literară”, finanţată în continuare de Consiliul Judeţean Suceava”

 1. Eleonora panciuc spune:

  Asadar, in şedinţei comitetului de conducere al Societatii Scriitorilor Bucovineni (SSB) din 11 august 2010, s-a hotărât componenţa colegiului de conducere al revistei Bucovina Literară, care va apare cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava. In aceeasi sedinta s-a stabilit si componenta redactiei.
  1. Din colegiule de conducere fac parte Dimitrie Vatamaniuc – eminescolog, Mircea A. Diaconu – critic literar şi decanul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea Suceava, Adrian Dinu Rachieru – critic literar, Ion Beldeanu – poet şi membru al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, Elena-Brânduşa Steiciuc – conferenţiar la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Gheorghe-Gabriel Cărăbuş – directorul Bibliotecii Bucovinei I.G. Sbierea şi Nicolae Cârlan – critic literar. A mai fost trimisa o invitatie si catre CJ Suceava, presedintelui Gheorghe Flutur, astfel ca si reprezentantul institutiei care asigura finantarea sa faca parte din comitet, regula veche.
  2. Redacţia revistei Bucovina Literară este formată din Constantin Arcu, presedinte SSB – redactor-şef, Sabina Fînaru, Aida Hancer şi Carmen-Veronica Steiciuc – redactori, Alexandru-Ovidiu Vintilă – secretar general de redacţie.
  Este de apreciat maturitatea deciziei luate, prin care sunt pastrati in comitet si persoane care au facut parte din vechea structura a redactiei dar au fost cooptati si tineri.
  Pacat de LD Clemet, slabiciunea mea, ca s-a retras. Te-as aprecia mult daca revii.
  Se stie ca dnul Beldeanu a ponegrit zilele trecute noua conducere a SSB. Cu toate acestea a fost mentinut in comitet. Sa fie acesta primul semn ca a venit momentul solidaritatii si coeziunii artistilor suceveni? Hai ca se poate! De aceea indraznesc sa formulez un
  APEL LA SOLIDARITATE
  M-as bucura sa vada, sa inteleaga si sa vina alaturi spre a fi impreuna si alti scriitori (si nu numai); ma gandesc la Giza, la Cozmei, la Cazan si al toti ceilalti, care pot fi alaturi de Beldeanu, Cirlan, Clement, Steiciuc, Furtuna, Vintila, Diaconu si altii. I-as blestema sa nu le iasa nimic daca vor gandi sau infaptui ceva rau la adresa semenilor, a confratilor de breasla.
  Revenind la Revista, acum, o prima provocare ar fi urmatorul numar , care ar trebui sa fie cel mai bun.
  Ii astept pe detractorii nationali sa realizeze si sa recunoasca faptul ca la Suceava, in Bucovina, cultura nu va esua. Deci nici Bucovina Literara ! Sunt foarte multe talente in Bucovina, doar trebuie puse in valoare. Asta e ceea ce trebuie sa faca inclusiv SSB. Si daca au sprijinul CJ Suceava in finantare, atunci nu mai au nicio scuza, daca nu vor reusi. Cred ca cei care mai intretin dezbinarea breslei ar trebui marginalizati. Ma voi stradui sa dau si eu o mana de ajutor in acest sens.
  Sucees bucovineni! Succes Bucovina Literara!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro