O lecţie de desen cu profesorul Traian Brădean, la Polirom

aug. 14th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În “Colecţia de artă” a Editurii Polirom, a apărut, de curând, volumul “Curs de desen” de Traian Brădean. Volumul are la bază cursul pe care profesorul Traian Brădean l-a predat la Institutul de Arte Plastice din Bucureşti şi este ilustrat cu desene realizate de autor.

Pornind de la teoria desenului şi a picturii, lucrarea analizează semnificaţia şi importanţa desenului în raport cu compoziţia suprafeţei tabloului şi cu expresivitatea cromatică a acestuia.

„O carte de învăţătură, o gramatică a desenului, un îndreptar pentru ştiinţa compunerii suprafeţei paginii, respectiv tabloului, multe sugestii de a citi limbajul semnelor şi semnificaţiilor lor, o confirmare, dar şi o delectare pentru cei ce au trecut prin aceste rigori şi, în ultimă instanţă, un veritabil alfabet pentru cei aflaţi la început de drum. O carte ce n-ar trebui să lipsească din bibliografia viitorilor profesionişti în domeniul artelor vizuale.”, a scris Ion Lazăr.

Număr de vizualizări :1141


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro