Noi obiective ale Muzeului ASTRA primesc finanţare în cadrul proiectului de conservare a patrimoniului

aug. 12th, 2010 | By | Category: Eveniment

Propunerea Complexului Naţional Muzeal ASTRA de realocare a unor sume disponibile în cadrul proiectului Conservarea și restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul  în aer liber din Dumbrava Sibiului finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European a obținut aprobarea Biroului Mecanismului Financiar de la Bruxelles.

Ca urmare a acestui fapt vor fi finanțate lucrări suplimentare în ceea ce privește activitățile proiectului modificare a indicatorilor prevăzuţi iniţial. Reconstrucţia de monumente etnografice, lucrări de conservare şi restaurare, dotarea Centrului ASTRA pentru patrimoniu, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi formarea personalului sunt activitățile care vor beneficia de o suplimentare a fondurilor datorită unei abordări diferite în gestionarea proiectului prin externalizarea unor servicii pe de o parte și printr-o disponibilitate de a realocare a unor sume pe de altă parte.

Efectele concrete ale acestor modificări vor fi vizibile atât în reconstruirea unui număr total de 8 monumente etnografice cât și în realizarea unor lucrări suplimentare de conservare la 12 acoperișuri extrem de degradate.  Mai mult decât atât vor fi redirecționate sume către o dotare a Centrului pentru patrimoniu superioară din punct de vedere calitativ și către organizarea unui seminar româno – norvegian despre conservarea și valorificarea patrimoniului etnografic din lemn care va aduce împreuna specialişti din Muzeele în aer liber din România și Norvegia şi asociaţii profesioniste în arte şi meşteşuguri cu scopul de a identifica interese comune şi de a dezvolta alte căi de colaborare.

Lucrările suplimentare care se vor realiza în cadrul proiectului vin să le completeze pe cele propuse iniţial și sprijină totodată misiunea generală, aceea  de conservare a patrimoniului etnografic, constituindu-se în priorităţi actuale care vor aduce valoare adaugată proiectului. La baza propunerii de realocare au stat experiența acumulată în 2009 în ceea ce privește implementarea activităților și nevoile stringente de conservare și restaurare identificate de specialiștii muzeului. Mai multe detalii despre proiectul Muzeului ASTRA sunt disponibile pe website-ul www.conservareapatrimoniului.ro.

Număr de vizualizări :1134


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro