Liviu Georgescu într-o dublă lansare la USR

aug. 31st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 2 septembrie 2010, ora 17:00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti – Sala Oglinzilor, are loc lansarea volumelor “El” şi “Smulgerea zalei” de Liviu Georgescu, apărute la Editura Paralela 45. La eveniment vor participa: Nicolae Manolescu, Călin Vlasie, Liviu Georgescu.

„Fapt e că poezia lui Liviu Georgescu porneşte uşor, cu aparenţe de desprindere şi aprindere spontană, dar cu motoare grele. Ea are nevoie, într-adevăr, de amplitudinea unui scenariu existenţial pentru a-şi putea da drumul. Şi nu de un scenariu încropit din bucăţele, ci de unul exhaustiv, care să se întindă de la alfa la omega. Iar asta pentru că are nevoie de demaraj şi de un spaţiu de rulare al obsesiilor; de un „spaţiu vital” pentru imaginarul ca atare, care nu e unul punctual, ci mai degrabă unul procesual. […] Sub foiţa cerebrală a notaţiilor lui Liviu Georgescu bate, de fapt, inima unei poezii compasionale. Cum, de altfel, şi trebuie în cazul oricărui poet autentic.”, a scris criticul literar Al. Cistelecan despre poezia lui Liviu Georgescu.

Număr de vizualizări :998


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro