„Filmul românesc accesibil tuturor”

aug. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 31 iulie-14 septembrie 2010, se derulează campania socială „Filmul românesc accesibil tuturor”, iniţiată de Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) “Romania Film”. Caravana cinematografică va prezenta publicului în mod gratuit filme din producţia naţională pentru care există licenţă de difuzare. Filmele vor putea fi vizionate în cinematografe, în taberele de elevi şi studenţi, precum şi în locurile publice din oraşele prin care va trece caravana.

“Campania este organizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al consiliilor locale din oraşele unde vor avea loc proiecţiile”, a declarat Marius Iuraşcu, directorul RADEF.

Printre filmele care vor fi difuzate se numără atât seriile „B.D. în acţiune”, „B.D. în alertă” şi „B.D. la munte şi la mare”, „Declaraţie de dragoste”, „Extemporal la dirigenţie” şi „Liceenii Rock & Roll”, „Drumul oaselor”, „Trandafirul galben”, „Misterele Bucureştilor”, „Masca de argint” sau „Colierul de turcoaze”, dar şi „Săptămâna Nebunilor” sau „Răzbunarea haiducilor”.

Caravana a fost prezentă în Botoşani între 31 iulie-3 august, traseul său urmând să ajungă la Piatra Neamţ în perioada 5-7 august, la Buzău între 10-12 august, la Brăila în perioada 14-17 august, la Căciulata între 19-22 august, la Horezu între 24-26 august, la Târgu Jiu între 28-31 august, la Hunedoara în perioada 2-4 septembrie, la Deva între 7-9 septembrie, la Alba Iulia între 11-14 septembrie, pe primul traseu, şi în perioada 31 iulie – 30 august la Costineşti, şi 2-5 septembrie la Amara, pe cel de-al doilea traseu.

Număr de vizualizări :1315


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro