Expoziţie românească foto-documentară la Lisabona

aug. 1st, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 3 – 30 august 2010, la Muzeul Naţional de Arheologie din Lisabona (Praça do Império, Belém, Lisboa) sunt expuse  “Culorile timpului – Arta sinagogală în Moldova”, cuprinzând imagini realizate de tânărul artist fotograf Teodor Răileanu. Vernisajul expoziţiei foto-documentare are loc pe 3 august 2010, ora 19:00, la muzeul din capitala portugheză.

Proiectul a fost iniţiat și dezvoltat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv în colaborare cu Universitatea Bar Ilan din Ramat Gan, Israel, şi evidenţiează importanţa şi originalitatea artei sinagogale din România, o arie insuficient cunoscută şi cercetată până acum.

La vernisaj va participa doamna Madeea Axinciuc, conferențiar la Universitatea din București (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Studii Iudaice), care va susține cu această ocazie prelegerea cu titlul “Aceasta este Poarta Domnului”: Arta Sinagogală și Spațiul Sacru. Din partea Asociației Portugheze de Studii Iudaice (APEJ), vor rosti alocuțiuni Dl. Roberto Bachmann, președintele APEJ și scriitorul António Carlos Carvalho, membru APEJ.

Expoziţia “Culorile timpului – Arta sinagogală în Moldova” a fost prezentată anterior la Tel Aviv și București, în 2008, iar la Lisabona va putea fi vizitată la Muzeul Național de Arheologie, în perioada 3 – 30 august, de marți până duminică, de la orele 10:00 la 18:00.

Număr de vizualizări :1260


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro