Expoziţie de origami la Diverta

aug. 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

Duminică, 8 august 2010, ora 15:00, la Diverta Acasă (Bulevardul Magheru nr. 9, Bucureşti), Asociaţia de Origami din România prezintă vernisajul unei expoziţii de origami ce cuprinde lucrările a peste 35 de origamişti români, cu vârste cuprinse între 10 şi 40 de ani. Expoziţia care cuprinde 200 de modele de origami, este deschisă publicului până pe data de 8 septembrie 2010. Evenimentul este organizat de Asociaţia de Origami din România, în parteneriat cu Magazinul Diverta.

Arta împăturirii hârtiei este cunoscută sub numele de origami. Denumirea provine de la cuvintele japoneze „ori”, care înseamnă „a îndoi” şi „kami” care înseamnă „hârtie”. Origami este o artă migăloasă care necesită răbdare şi atenţie din partea autorului, deoarece o simplă greşeală în plasarea unei împăturirii poate altera imaginea piesei obţinute.

În prezent, origami, prin îmbinarea matematicii şi a geometriei, este folosit în diferite domenii ale ştiinţei şi tehnicii. Un astfel de exemplu îl reprezintă realizarea airbag-urilor sau plierea oglinzilor uriaşe ale sateliţilor, pentru a putea fi trimişi în spaţiu.

În tehnica origami propriu-zisă există câteva metode de bază, bine stabilite, pentru obţinerea principalelor forme de îndoituri. Pentru explicarea acestor metode se folosesc simboluri convenţionale şi scheme.

Număr de vizualizări :1952


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro