Colecţia “Chic-lit”a Editurii Polirom le aduce pe Candace Bushnell şi Halle Berry în atenţia cititorilor din România

aug. 8th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În prima colecţie chic-lit din România, coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu pentru Editura Polirom, care reuneşte titluri ecranizate cu succes la Hollywood, cu încasări de sute de milioane de dolari, distribuite în lumea întreaga, a apărut de curând romanul “Clubul de pe 5th Avenue” de Candace Bushnell. Totodată, Clubul dependentelor de pantofi”, romanul de debut al lui Beth Harbison, publicat de Polirom în anul 2008, va fi ecranizat pentru marele ecran, cu actriţa Halle Berry în rolul principal.

Candace Bushnell este cunoscută în întreaga lumea drept creatoarea fenomenului “Sex and the City”/ “Totul despre sex”. “Clubul de pe 5th Avenue” (în traducerea Alinei Popescu), romanul cu care Bushnell intră în oferta Editurii Polirom, este o poveste plină de umor, eleganţă şi strălucire despre bani şi celebritate, despre putere şi pericolele care o însoţesc la tot pasul, despre influenţa socială şi mariaje pline de succes – cel puţin pentru curiozitatea fără limite a ochiului public. O poveste din zilele noastre ce aminteşte de situaţiile încurcate şi de personajele scânteietoare închipuite de Edith Wharton în decorul New Yorkului de la începutul secolului XX, ori de Scott Fitzgerald în asa-numita „epocă a jazzului”. Actriţe, avocaţi, colecţionari de artă, editorialişti la ziare de scandal, „flecari şi fanfaroni, inadaptaţi şi mizantropi, nobili şi duşmănoşi” se întâlnesc într-o saga absolut savuroasă, nemaiîntâlnită până acum în genul chick-lit.
Candace Bushnell s-a născut la 1 decembrie 1958 în Glastonbury, Connecticut. A devenit celebră după publicarea în foileton, în ziarul “The New York Observer”, a cărţii “Sex and the City” (1997), care a stat la baza serialului de televiziune omonim (“Totul despre sex”), cu un succes de public fantastic. Au urmat romanele “Four Blondes” (2001), “Trading Up” (2003), “Lipstick Jungle” (2005), “One 5th Avenue” (2008), “The Carrie Diaries” (2010).

Romanul de debut al scriitoarei Beth Harbison, “Clubul dependentelor de pantofi”( în traducerea Ştefaniei Tircomnicu), apărut în colecţia CHIC a Editurii Polirom în anul 2008, va fi ecranizat pentru marele ecran. Cea care urmează să interpreteze rolul principal este nimeni alta decât laureata Premiului Oscar, Halle Berry, acest rol reprezentând, practic, întoarcerea lui Berry la comedie, după o absenţă de mai bine de doisprezece ani. Regia filmului îi aparţine britanicului Paul Weiland (“Made Of Honour”), iar scenariul este semnat de Kristen Buckley şi Brian Regan.
“Clubul dependentelor de pantofi” este povestea a patru femei din Washington D.C. cu vârste, slujbe şi situaţii diferite, pe care le leagă o pasiune comună: pantofii. Lorna Rafferty datorează mai mulţi bani decât ar fi în stare să numere şi este dependentă de eBay. Helene Zaharis e măritată cu un politician care îi controlează nu numai viaţa, ci şi cărţile de credit. Sandra Vanderslice îşi plăteşte facturile cu banii câştigaţi lucrând la liniile erotice şi încearcă în zadar să se vindece de agorafobie. Iar Jocelyn Bowen este dădaca progeniturilor unei familii din înalta societate, care îi fac viaţa un iad. Încetul cu încetul, întâlnirile lor de marţi se transformă într-o prietenie care le ajută să-şi vadă propria persoană, dar şi propriile probleme într-o lumină cu totul nouă.

Număr de vizualizări :1435


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro