“Tot ce trebuie să ştie părinţii. 90 de întrebări şi răspunsuri” de Francois Dumesnil

aug. 5th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia „Psihologia copilului&parenting” a Editurii Polirom a apărut recent volumul “Tot ce trebuie să ştie părinţii. 90 de întrebări şi răspunsuri” de Francois Dumesnil.

Prea adesea sfaturile adresate părinţilor fac abstracţie tocmai de faptul că aceştia sunt părinţi. Li se cere să se com­porte ca educatori, ignorând legătura care dă adevăratul sens al relaţiei pe care o au cu propriul lor copil. Nu se mai vorbeşte despre dragoste şi despre respect, ci de „comportament de consoli­dare” sau de „abilităţi sociale de amplificat”. A fi părinte nu se rezumă doar la exercitarea unei funcţii educative. Este o experienţă relaţională unică ce pretinde a fi înţeleasă bine pentru a fi trăită complet.

În acest spirit a fost realizat volumul “Tot ce trebuie să ştie părinţii” de Francois Dumesnil, care a apărut saptamîna aceasta în colecţia „Psihologia copilului&parenting” a Editurii Polirom, consacrată problemelor pe care le ridică educaţia copiilor.

În fiecare zi, părinţii se confruntă cu întrebări la care nu pot răspunde bazându-se doar pe instinct sau pe experienţa proprie. Poate un copil să aibă secrete? E bine să-i „bârfim” prietenii? Cum să-l încurajăm să obţină performanţe şcolare? Cum să-l criticăm fără să-i distrugem încrederea în sine? Cum putem contracara efectul negativ pe care unele emisiuni TV îl au asupra celor mici?

“Tot ce trebuie să ştie părinţii” oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale părinţilor şi sfaturi practice care vă ajută să găsiţi soluţiile optime în problemele dificile legate de educaţia copiilor şi adolescenţilor. Fiecare dintre pro­blemele descrise se află aici întrucât permite adoptarea unei perspective orginale asupra uneia dintre multiplele faţete ale rolului de părinte.

François Dumesnil este doctor în psihologie, cu o experienţă clinică de peste 30 de ani în domeniul psihologiei copilului. De acelaşi autor: Au cœur des psychoses précoces: Le traitement relationnel (1993), Le destin psychique de l’enfant (1993), Parent responsable, enfant équilibré (2003).

Număr de vizualizări :1309


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro