“Regii nisipurilor” de George R. R. Martin

aug. 15th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia “Nautilus SF” a Editurii Nemira, a apărut volumul “Regii nisipurilor” de George R. R. Martin, în traducerea Laurei Bocăncios, Ion Doru Brana şi a Antuzei Genescu.

„Una dintre cele mai bune povestiri SF din toate timpurile, răsplătită cu principalele premii americane ale science-fictionului (Hugo, Nebula şi Locus), «Regii nisipurilor» a fost admirată de scriitorii de vârf ai genului, pentru registrul deosebit al scriiturii şi tehnica stilistică.”, a scris National Review.

„Recunoaştem excelenţa textelor când combină idei provocatoare de reflecţie, tensiune dramatică şi personaje autentice, într-un fel în care ne împinge să ne dorim şi mai mult. Acest volum deţine toate ingredientele.”, a semnalat The Magazine of Fantasy & Science Fiction.

George R.R. Martin s-a născut în 1948 la New Jersey şi a absolvit jurnalismul cu “summa cum laude” la Northwestern University, Illinois. În anii ’70 George R.R. Martin a scris o serie de nuvele, printre care şi “Regii nisipurilor” (1979), pentru care i-au fost decernate Premiile Hugo şi Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy şi horror.

În anii ’80 a fost producător şi scenarist în televiziune, editor al seriei “Twilight Zone” la CBS Television şi producător al filmului “Beauty and the Beast”. Nuvela “Zburătorii Nopţii”, care dă şi titlul volumului publicat în anul 1985, a fost ecranizată.

În 1996 Martin a început să scrie seria fantasy “Cântec de gheaţă şi foc” (din care la editura Nemira au apărut “Festinul Ciorilor”, “Iureşul săbiilor”, “Încleştarea regilor” şi “Urzeala tronurilor”). Seria este alcătuită din şapte romane, dintre care trei se află înca în stadiul de proiect (A Dance with Dragons, The Winds of Winter şi A Dream of Spring).

Seria “Cântec de gheaţă şi foc” este considerată o capodoperă a genului, după trilogia “Stăpânul inelelor” de J.R.R. Tolkien, drepturile cinematografice fiind deja achiziţionate de HBO, care intenţionează realizarea unui serial în scurt timp.

“Remembering Melodie”, “Zburătorii nopţii” şi “Sandkings” au fost, de asemenea, adaptate pentru marele ecran. “Urzeala tronurilor” a apărut în 1996 şi a obţinut Premiul Locus în 1997, iar nuvela “Blood of the Dragon“ (Sângele dragonului), care face parte din roman, a obţinut Premiul Hugo în 1997.

Număr de vizualizări :1502


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro