“Portretul fantomei” de AVI

aug. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Eitura Corint Junior a apărut volumul Portretul fantomei” de AVI, în traducerea lui Adrian Deliu.

Laureat al premiului Newbery, Avi născoceşte o poveste înfricoşătoare şi plină de suspans, despre o fantomă care trebuie împiedicată să ducă la îndeplinire o răzbunare cumplită.

În anul 1872, în New York, Horace Carpetine, un băiat învăţat să creadă în ştiinţă şi raţiune, este ucenicul unui fotograf pe nume Enoch Middleditch.

Horace consideră că viitoarea sa meserie este o artă ştiinţifică, dar când îşi face apariţia o doamnă din înalta societate, doamna Frederick Von Macht, încep să se petreacă lucruri ciudate.

Prima fotografie a lui Horace dezvăluie o imagine înspăimântătoare: chipul fiicei decedate a soţilor Von Macht, Eleonora.

Pegg, servitoarea de culoare a familiei Von Macht, îi destăinuie băiatului adevărul despre cine era cu adevărat Eleonora şi cum a murit aceasta. Deveniţi prieteni, Pegg şi Horace îşi dau în curând seama că fotografiile înfăţişează atât imaginea, cât şi fantoma Eleonorei, care se întoarce ca spectru răzbunător, ferm hotarâtă să-i pedepsească pe cei care i-au făcut rău.

Bogată în detalii şi plină de magia celor dintâi fotografii din istorie, “Portretul fantomei” este o poveste despre umbrele, fie ele vizibile sau invizibile, ce pândesc în preajma noastră.

AVI este autorul romanului “Crispin: The Cross of Lead”, câştigător al premiului Newbery, fiind nominalizat pentru acelaşi premiu cu “Nothing But The Truth” şi

“The True Confessions of Charlotte Doyle”. Avi a scris şi îndragita serie de cărţi cu animale care include “Ragweed, Poppy” (câştigătoare a Boston Globe-Horn Book Award), “Poppy and Rye, Ereths Birthday” şi “Poppys Return”. Printre multele romane scrise se numără şi “Don`t You Know There`s a War On?” şi“The Mayor of Central Park”, care descrie aventurile unor animale în cel mai faimos parc din Manhattan.

Număr de vizualizări :1216


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro