“Martori apropiaţi” de Constantin Virgil Negoiţă

aug. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia “Biblioteca Românească” a Editurii Paralela 45 a apărut de curând volumul “Martori apropiaţi” de Constantin Virgil Negoiţă.

“Acest volum de memorii este un exerciţiu de biografie a unor poveşti de iubire, de lungă durată, unele începute în timpul vampirului Nic, pe vremea când era preşedintele României, iar noi ne puseserăm speranţa în el şi el îşi pusese speranţa în noi, martorii ridicării şi prăbuşirii lui. Orice mărturie care contează, care nu se vrea mincinoasă, trebuie să vină cu probe.
Probele mele sunt scrisorile celor care vin cu detalii, fiecare privind lumea dintr-un unghi diferit, uneori foarte critic, aproape ostil. Cu cât mai mulţi martorii, cu atât mai multe detaliile, şi mai aproape de adevăr biografia unei perioade controversate, prea puţin explicată de cei ce n-au ştiut că ce-au spus comuniştii despre capitalism e corect, iar ce-au spus despre comunism este fals.”, a scris pe coperta patru Constantin Virgil Negoiţă.

Număr de vizualizări :1433


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro