“Escrocul sentimental” de Jaime Bayly

aug. 29th, 2010 | By | Category: La Țintă!

La Editura Nemira a apărut volumul “Escrocul sentimental” de Jaime Bayly, în colecţia “Babel”, în traducerea lui Mihai Gruia Novac.

Un roman insolent şi de neuitat, în care Jaime Bayly descrie lumea aparte a lui Jaime Bayly cu un talent indiscutabil, cu abilitate narativă şi cu un strălucit simţ al umorului.

Provocator, leneş, romantic, autodistructiv, contradictoriu, infidel, vanitos, frivol, cochet, seducător şi o adevărată canalie. Acesta este Jaime Bayly, un scriitor marcat de un echilibru tensionat.

„Sunt agnostic, dar spun rugăciuni în avion. Sunt materialist, dar nu îmi place să fac cumpărături. Am amor propriu, dar sunt autodistructiv. Sunt narcisist, dar am impulsuri sinucigaşe. Sunt libertin, dar nu-mi place sexul. Sunt libertar, dar nu ştiu ce înseamnă asta. […] Îmi place să citesc, dar nu să mă citesc […] Merg contra curentului, dar numai dacă e în folosul contului meu curent. Sunt un scriitor prost, dar un om cumsecade. Sunt un om cumsecade, dar nu şi atunci când scriu.”, a scris Jaime Bayly.

Născut în Peru, la Lima, în 1965, Jaime Bayly şi-a început studiile la Pontificia Universidad Catolica del Peru, pe care ulterior le-a abandonat. De la vârsta de optsprezece ani este jurnalist şi animator de televiziune.

Primul său roman, No se lo digas a nadie (1994), a provocat în Peru un enorm scandal, fiind autobiografia unui tânăr bisexual. Acest bestseller a  devenit în 1998 un film de succes.

A mai publicat romanele: Fue ayer y no me acuerdo (1995), Los ultimos dias de La Prensa (1996),La noche es virgen (Premio Herralde,1997), Yo amo a mi mami (1999), Los amigos que perdi(2000), Aqua  no hay poesa (2001), La mujer de mi hermano (2002) (ecranizat in 2004), El hurac¡n lleva tu nombre (2004).

Număr de vizualizări :1501


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro