“Despre maestru şi alte întâlniri. Eseuri, cronici, recenzii” de Nicolae Turcan

aug. 16th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Limes, a apărut de curând volumul “Despre maestru şi alte întâlniri. Eseuri, cronici, recenzii” de Nicolae Turcan.

“Prin timpul în care au fost scrise şi prin sentimentele care le însoţesc, aceste texte reprezintă, în marea lor majoritate, un fel de debut, chiar dacă termenul este impropriu acum, debut pe care, cine ştie din ce motive de maximală exigenţă, nu l-am încredinţat tiparului la vremea lui. O fac acum, nu fără nostalgie, cu convingerea că repar o „nedreptate” făcută propriei scriituri. Exuberanţă ludică aici, descifrarea anevoioasă a argumentelor dincolo, toate aceste analize şi comentarii îmi par a oferi, pe lângă un portret de tinereţe cu „exerciţii de admiraţie”, şi imaginea unei iniţieri livreşti, pe care n-am ştiut că o exersez, chiar dacă o credeam îndeobşte posibilă, ba chiar necesară”, a scris Nicolae Turcan.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro