“Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare” de Daniel Focşa

aug. 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Institutul European din Iaşi a apărut, de curând, volumul “Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare” de  Daniel Focşa, cu o prefaţă semnată de Neagu Djuvara.

Lucrarea, dedicată comandorului aviator Dan Vizanty (1910 – 1992), unul dintre aşii aviaţiei române de vânătoare în timpul celui de-al doilea război mondial, distins mai ales în luptele dramatice şi disproporţionate contra americanilor din vara anului 1944 pentru apărarea Capitalei şi zonei petroliere Ploieşti, este menită să marcheze centenarul naşterii sale. O viaţă aventuroasă, din care nu au lipsit nici detaliile picante, nici accentele dramatice şi nici răsturnările paradoxale de situaţie.

“Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare” este, totodată, o lucrare de istorie militară / istoria aviaţiei, solid documentată cu informaţii inedite de arhivă şi o bibliografie amplă. Nu lipsesc nici fotografiile, deosebit de interesante şi evocatoare pentru epopeea războiului.

Număr de vizualizări :2794


5 Comments to ““Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare” de Daniel Focşa”

 1. vranceanu spune:

  O lucrare excelenta, o recomand calduros.

 2. Cantacuzino spune:

  Sincer nu inteleg de ce a ales acesta poza pentru coperta. Capitanul Dan Vizanty era pilot de vanatoare, nu centralista sau secretara sa raspunda la telefon. Pacat, existau alte poze mai bune pentru coperta.

 3. pailzedxa spune:

  Cartea e buna prin ceea ce trateaza. Pacat ca nu e scrisa de autorul ei.

 4. vranceanu spune:

  Poza nu trebuie neaparat sa contina un avion ca sa reprezinte un aviator…

  In ce priveste cine a scris-o, daca vei casca bine ochii, „pailzedxa”, vei observa ca e scrisa chiar de autorul ei, si contine in plus patru texte memorialistice ale eroului, sub forma de anexe. Ai mai citit carti pana acum sau e prima din viata ta ?

 5. floaredeghiocel spune:

  „Cartea e buna prin ceea ce trateaza. Pacat ca nu e scrisa de autorul ei.” Ei hai…Pe cuvantul tau? Dar de cine altcineva?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro