spot_img

Zilele Culturii Israeliene

În perioada 21 iulie-10 august 2010, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii nr. 1, Timişoara, va putea fi vizitată expoziţia de artă fotografică „ORIZONTURI – IMAGINI ALE ISRAELULUI MODERN”, organizată de Asociaţia Culturală de Prietenie România-Israel Timiş, Comunitatea Evreilor din Timişoara, JCC Timişoara şi Muzeul de Artă Timişoara, cu sprijinul Ambasadei statului Israel în România.

Vernisajul expoziţiei de artă fotografică va avea loc miercuri, 21 iulie 2010, ora 19.00, laMuzeul de Artă din Timişoara, în prezenţa Excelenţei Sale, Domnului Ambasador al statului Israel în România, David Oren. Cu această ocazie, vor debuta Zilele Culturii Israeliene, în spiritul multiculturalismului european. În perioada 21 iulie – 1 august 2010 se vor organiza dezbateri, programe artistice, vizionări de filme. Evenimentele vor fi onorate de personalităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice, diplomatice şi politice.

PROGRAMUL ZILELOR CULTURII ISRAELIENE

21 iulie 2010, miercuri – ora19.00

Deschiderea Zilelor Culturii Israeliene

Vernisajul expoziţiei de artă fotografică

“Orizonturi“ – Imagini ale Israelului contemporan

Cu participarea extraordinară a Excelenţei Sale,

Ambasadorul statului Israel, David Oren

22 iulie 2010, joi – ora 18.00

Ţara Sfîntă în imagini, film şi muzică

Documentare: Israel in contact cu trecutul, izvor de inspirație pentru viitor și Israel, o țară mică, vastă cît o lume

23 iulie 2010, vineri – ora 11.00

Simpozion economic româno – israelian

Moderator: deputat dr Aurel Vainer, preşedinte al FCER

Coorganizator: C.C.I.A.T.

Loc de desfăşurare: sala C.E.D.O. a C.C.I.A.T  (p-ţa Victoriei nr. 3)

24 iulie 2010, sîmbătă – ora 21.00

Cinematecă israeliană: muzică şi film artistic

se va viziona: Eli & Ben (regia: Ori Ravid)

25 iulie 2010, duminică – ora 18.00

Dezbatere cu tema: Capcanele societăţii moderne –

extremismul politic şi ideologic (rasismul, xenofobia şi anti-semitismul); conduc dezbaterea prof. dr Michael Shafir

şi prof. dr Victor Neumann

27 iulie 2010, marţi – ora 18.00

Masă rotundă cu tema: Dialoguri academice –

Programe de cercetare şi colaborări medicale cu Israelul

Organizatori: prorector al UMFT, prof. dr Dan V. Poenaru şi dr Gheorghe Sebok

28 iulie 2010, miercuri – ora 18.00

Antichitatea culturală a Israelului

Cântarea cântărilor, cel mai frumos poem de dragoste; prezintă Paul Sterescu, recită actorul Vladimir Jurăscu

Concert: Radu Captari – invitat special din Bucureşti

29 iulie 2010, joi – ora 18.00    Cafenea literară:

Opera scriitorilor israelieni Amos Oz şi Aharon Appelfeld; conferenţiază prof. dr Adriana Babeţi

Scriitori evrei din Banat: Anavi Adam si Toma Hirth

evocare: prof dr. Cornel Ungureanu, Şerban Foarţă,

Ildikó Gábos-Foarţă, Verona Botiş, dr Gabriel Szekely

30 iulie 2010, vineri – ora 16.00

Conferinţă cu tema: Drepţi între popoare din România – mărturii; prezintă prof. dr Smaranda Vultur

Documentar Dreptul între popoare Alexandru Cherecheş, realizat de Muzeul Holocaustului din Şimleu Silvaniei

31 iulie 2010, sâmbătă – ora 19.00

Masă rotundă cu tema: Israelul în mass-media;

moderator: prof. dr Marcel Tolcea

invitaţi: jurnalişti, sociologi şi politologi

1 august 2010, duminică – ora 18.00

Încheierea oficială a Zilelor Culturii Israeliene

Seară realizată cu sprijinul Teatrului Naţional Timişoara,

director Adriana Hausvater

Ambianţă şi savoare israeliene, la Timişoara

Muzică, bufet, shuk şi film

se va viziona: Five Hours from Paris (regia: Leon Produvsky)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508