TNO la Festivalul Internaţional de Teatru „Butrinti 2000” din Albania

iul. 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 18-22 iulie 2010, Teatrul Naţional de Operetă va participa la Festivalul Internaţional de Teatru „Butrinti 2000” din Albania, cu o adaptare a spectacolului „Romeo şi Julieta”, care va avea loc pe 20 iulie 2010 pe scena Teatrului Antic din Butrint.

Evenimentul constituie o premieră din mai multe puncte de vedere, în primul rând pentru că este pentru prima dată când spectacolul realizat în coproducţie cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta participă la un festival internaţional în afara ţării şi tot prima dată când „Romeo şi Julieta” este adaptat pentru a fi jucat într-un alt spaţiu decât pe scena Teatrului Naţional de Operetă, montarea constituind o provocare pentru întreaga echipă.

Festivalul Internaţional de Teatru „Butrinti 2000”, aflat anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, este un eveniment anual desfăşurat în Albania, în mai multe locaţii din cadrul sitului arheologic Butrint, o aşezare veche de 3000 de ani, care datează din vremea Greciei Antice. Complexul arheologic de la Butrint se află pe lista monumentelor protejate UNESCO şi este situat aproape de graniţa de sud a Albaniei, la 10 km de Corfu.

Una dintre locaţiile cele mai importante de desfăşurare a festivalului este Teatrul Antic din Butrint, construit în secolul III î.Hr., cu o capacitate de 700 de locuri. Festivalul a fost creat la iniţiativa Centrului Naţional de Teatru Mediteranean cu scopul de a pune în valoare moştenirea istorică a vechiului oraş Butrinti după mai bine de 2500 de ani. De-a lungul timpului, festivalul a găzduit producţii din peste 20 de ţări şi a adunat până acum aproape 2000 de participanţi şi 40 000 de spectatori din Albania şi din străinătate.

Număr de vizualizări :1246


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro