Resonance Quartet la prima ediţie a Turneului Naţional „Muzica Palatelor Româneşti”

iul. 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 31 iulie-8 august 2010, are loc prima ediţie a Turneului Naţional „Muzica Palatelor Româneşti”, prin programul “Oportunităţi la tine acasă”. Evenimentul este organizat de Radio Romania Cultural şi ExcesMusic şi va fi itinerat la Conacul de la Tescani, la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, la Muzeul Unirii din Iaşi, la Castelul Peleş de la Sinaia şi la Palatul Mogoşoaia. Prin acest eveniment se doreşte promovarea unor locuri încărcate de istorie şi frumuseţe, prin arta sunetelor.

Resonance Quartet propune iubitorilor muzicii 5 concerte în cadrul cărora flautista Nicoleta Angheloiu, violonista Ioana Jijian, violista Emilia Rotomeza şi violoncelista Gabriela Bokor vor interpreta opusuri de Paul Constantinescu, Jean Francaix şi Wolfgang Amadeus Mozart.

Acest ansamblu alcătuit din muziciene tinere, extrem de valoroase, bursiere ale unor universităţi europene de renume, câştigătoare a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, va cânta sâmbătă 31 iulie 2010, ora 17:00, la Conacul de la Tescani, duminică, 01 august 2010, la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, joi, 5 august 2010, de la ora 18:00, la Muzeul Unirii din Iaşi – reşedinţă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a Regelui Ferdinand, sâmbătă, 07 august 2010, de la ora 17: 00, la Castelul Peleş de la Sinaia, iar duminică, 8 august 2010, de la ora 17:00 la Palatul Mogoşoaia.

Prin acest eveniment se doreşte promovarea unor locuri încărcate de istorie şi frumuseţe prin arta sunetelor.

Toate concertele vor fi urmate de prezentarea cărţii „Regăsire – Diaspora Muzicală Românescă” de Sebastian Crăciun, volum care cuprinde 55 de interviuri cu mari personalităţi ale artei muzicale româneşti, care s-au stabilit în 19 ţări ale lumii de pe 4 continente.

Număr de vizualizări :1192


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro