Pictura, sculptura, desenul şi studiul asupra vestimentaţiei la Palatele Brâncoveneşti

iul. 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

Vineri, 30 iulie 2010, ora 17:00, la Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” au loc patru noi expoziţii ce readuc în atenţie pictura, sculptura, desenul şi studiul asupra vestimentaţiei.

Una dintre expoziţiile pe care la propune Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” la final de săptămână este “Când pictura surâde” de Cristina Elinesco. Artista face pictură abstractă într-un spirit ludic, senin şi extrem de bogat în sugestii concrete, plural senzoriale. Seria de picturi pe alb propusă, exaltă benefic cromatica, vie în sine şi pune în valoare jocul formelor. Este o operă inedită, ce foloseşte pictural gramatica colajului în beneficiul unei expresii tonice şi a unei personalităţi pline de forţă, luminată interior de o gravă, constantă candoare.

“Sculpturi imateriale” de Florentin Tănăsescu (Tănas) practică o sculptură de tip minimalist prin activarea până la limite extreme a spaţiului, a aerului conţinut chiar de obiectele propuse. De altfel, materialitatea brută a unora, lemn, metal sau cauciuc este în mod constant contrazisă de componenta caligrafică a siluetei generale, ca şi cum esenţa demersului ar fi de ordin grafic. Hieratismul sculpturilor sale impune semnul ca vector al unei poetici esenţiale a sugestiei.

“Imagine şi imaginar  la  Cuhnia şi Foişor” de Gabriela Caraman Coruţ ce va fi expusă la galeria FOIŞOR , reprezintă un eseu expoziţional pe tema imaginii în modă care surprinde în câteva lucrări, schiţe şi o suită de filme realizate de autoare, diversele raporturi dintre trup, nuditate, veşmânt şi podoabă de-a lungul timpului. O amplă documentare pe diverse teme ale compziţiei vestimentare este disponibilă pe casete video.

Florin Mihai va expune “Hor(s) de Prix” la  galeria Cuhnia, de la ora 18:00.

Pictor şi mai ales desenator din familia marilor naratori, Florin Mihai este exponent al obsesiilor veacului media; subiectele lui vorbesc despre o ameninţare universală, o gravă luptă între om si natura ostilă, ori sunt imagini de coridă tragică. Simbol al forţei, dinamismului dar şi al armoniei formelor generate de natură, calul este nobilul personaj favorit pentru imaginarul bogat şi neliniştit al desenatorului.

Număr de vizualizări :1574


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro