Experiment la Galeria Orizont

iul. 18th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 21 iulie – 18 august 2010, de luni până vineri între orele 10:00 – 19:00 şi sâmbătă între 10:00 – 16:00, la Galeria Orizont (Bd. Nicolae Bălcescu 23A, Bucureşti) poate fi vizitată expoziţia “Atelier Experimental”, un proiect inedit care promovează şi încurajează experimentul în toate formele sale.

Expoziţia colectivă de pictură şi sculptură intitulată “Atelier Experimental’’ este organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România – filiala de scenografie în parteneriat cu Fundaţia Culturală Artex. Evenimentul se înscrie în tradiţia manifestărilor expoziţionale găzduite de Galeria Orizont prin care se urmăreşte susţinerea tinerilor artişti şi promovarea tuturor formelor de expresie vizuală, mai ales în rândul publicului mai puţin specializat. În premieră, toţi cei interesaţi vor avea ocazia să îşi exprime propriile viziuni artistice asistaţi de artiştii expozanţi în cadrul a două ateliere de lucru ce vor fi organizate în cadrul evenimentului.

„Atelier Experimental” nu este o doar expoziţie statică. Este un proiect inedit care promovează şi încurajează experimentul în toate formele sale. Stilurile diferite ale celor şapte artişti, absolvenţi ai Universităţilor de Artă din România, converg tocmai prin metoda de realizare a lucrărilor: experimentul. Fiecare dintre noi avem o identitate, o viziune sau o traire pe care o exprimăm în diferite feluri, de multe ori experimentând. Selecţia de lucrări urmăreşte tocmai această latură, atât de importantă, a procesului creativ.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate 37 de lucrări de pictură şi sculptură, care abordează  teme dintre cele mai diverse, aparţinând artiştilor: Rafael Răcaru, Ionuţ Marin, Nectaria Radu, Mădălina Curelariu, Cristina Şolalea, Teodora Vişineanu şi Dominic Vîrtosu. Publicul îi va putea cunoaşte şi chiar lucra împreună sau sub îndrumarea lor în cadrul celor două ateliere de creaţie organizate în data de 29 iulie şi 12 august.

Fundaţia Culturală Artex crede într-o abordare originală a dezvoltării culturale a orașelor din România, prin proiecte inedite, creative și interdisciplinare. Fundatia Culturala Artex susţine şi promovează exprimarea liberă a ideilor, încurajând creativitatea şi expresivitatea individuală.

Număr de vizualizări :1176


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro