Cetatea Râşnovului, gazda Festivalului de Film Istoric

iul. 25th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 6 – 15 august 2010, are loc cea de a doua ediţie a Festivalului de Film Istoric. Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, cinematograf şi în Centrul Istoric al oraşului. Festivalul este organizat de Consiliul Local Râşnov şi de Asociaţia ROSENAU Turism, accesul publicului fiind gratuit.

După o perioadă tulbure de administrare privată, procese în instanţă şi anchete, comunitatea locală a reintrat în posesia Cetăţii Râşnov în luna mai 2010. Până la sfârşitul lunii iulie 2010 se fac intervenţiile de urgenţă asupra acestui monument istoric astfel încât la începutul lui august  2010 iubitorii de film vor putea participa la cea de a doua ediţie a Festivalului de Film Istoric..

Anul acesta se împlinesc 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a României și 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Festivalul Filmului Istoric de la Râșnov propune o călătorie în timp, urmărind filme despre cele două teme istorice şi cele mai noi producţii de film istoric din Europa.

Atmosfera festivalului va fi întreţinută de concerte de muzică interbelică, recital de harpă celtică, lieduri ale unor compozitori români şi de un concert aniversar dedicat Reginei Maria. Perioada interbelică va fi oglindită şi în expoziţii de fotografie şi lansări de carte pe toată perioada festivalului.

Număr de vizualizări :5089


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro