“Manual de terapie individuală”, la Polirom

iul. 28th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom a apărutManual de terapie individuală” coordonat de Windy Dryden. Volumul devenit clasic pentru cei care doresc să se specializeze în consiliere şi psihoterapie, a apărut în colecţia „Psihologie clinică şi psihoterapie”.

Prima ediţie a cărţii, în limba engleză, a apărut în anul 1984. Până în prezent cartea a beneficiat de patru ediţii, ultima fiind în mare parte rescrisă datorită noilor descoperiri făcute în acest domeniu. Fiecare capitol din manual prezintă o formă de terapie, cu istoricul, principalele ipoteze teoretice, aspectele practice, „punctele tari” şi limitele caracteristice, dar şi exemple de caz care ilustrează modul ei de aplicare.

Secţiunile finale abordează consilierea şi psihoterapia în contextul lor social, trainingul şi supervizarea, precum şi rezultatele celor mai recente cercetări în cadrul acestor discipline.

„O lucrare esenţială pentru consilieri, studenţi şi practicieni.”, a scris revista British Journal of Guidance and Counselling.

Windy Dryden este profesor de studii psihoterapeutice în cadrul Goldsmiths College, la University of London. Este membru al British Psychological Society şi al British Association of Counselling and Psychotherapy. şi-a început training-ul în terapia emotiv-raţională şi comportamentală (REBT) în 1977 şi a devenit primul britanic acreditat ca terapeut emotiv-raţional şi comportamental de către Albert Ellis Institute.

În 1981, a petrecut şase luni sabatice la Center for Cognitive Therapy, din cadrul University of Pennsylvania, fiind unul dintre primii psihologi britanici care au urmat un training de lungă durată în terapia cognitivă. Este membru al Albert Ellis Institute şi membru fondator al Academy of Cognitive Therapy.

Deşi orientarea terapeutică de bază este REBT, Windy Dryden a fost foarte mult influenţat de către colegii săi specialişti în terapie cognitivă şi de către teoria alianţei de lucru a lui Ed Bordin. Interesele sale de cercetare au rădăcini istorice şi teoretice în REBT (cu Arthur Still) şi în fenomenologia durerii, studiu care se bazează pe teoria REBT.

Windy Dryden este probabil cel mai bine cunoscut pentru volumele sale despre REBT/CBT (teoria cognitiv-comportamentală) şi pentru domeniul mai larg al consilierii şi psihoterapiei. Până în prezent a scris sau coordonat peste 160 de cărţi, fiind probabil cel mai prolific autor în viaţă din domeniu. De asemenea, a coordonat 17 serii de cărţi care includ cea mai bine vândută serie “Counselling in Action” (Consiliere în acţiune).

A fost fondator al British Journal of Cognitive Psychotherapy în 1982, care mai târziu a fuzionat cu Cognitive Behaviorist şi a devenit Journal of Cognitive Psychotherapy: An International Quaterly. Windy Dryden a fost cofondator al acestei publicaţii împreună cu E. Thomas Downd. în 2003, a devenit editor al Journal of Rational-Emotive and Cognitive-Behavior Therapy.

Număr de vizualizări :1350


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro