“Cred că te iubesc” de Allison Pearson

iul. 25th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Chick” a apărut volumul “Cred că te iubesc” de Allison Pearson, în traducerea Mihaelei Negrilă.

“Cred că te iubesc” (2010) este al doilea roman al lui Allison Pearson, având în centru figura starului pop David Cassidy, idolul tinerelor de la începutul anilor ’70. Acţiunea cărţii se desfăşoară în două epoci distincte: adolescenţa eroinei, Petra Williams, o perioadă în care aceasta se confrunta cu dificultăţile inerente integrării în cercul ideal de fete de la şcoală şi cu fiorii iubirii înflăcărate pe care o nutreşte faţă de idolul ei, David Cassidy, şi anii ei de maturitate, când Petra, acum o femeie de 38 de ani, are la rândul său o fiică adolescentă. Câştigătoare, fără să ştie, a unui concurs organizat în 1974 de revista fanilor lui David Casssidy, Petra îşi revendică premiul abia 25 de ani mai târziu. Este ocazia perfectă ca destinul ei să se încrucişeze din nou cu cel al lui Bill Finn, tânărul jurnalist care pe atunci lucra la revista dedicată admiratoarelor lui David şi care concepuse testul pentru concursul pe care Petra avea să‑l câştige. Captivant şi nostalgic, “Cred că te iubesc” este un roman despre vârstele şi feţele dragostei, cu greşelile, iluziile şi recompensele ei.

„Allison Pearson a scris un roman inteligent, elegant şi plin de sensibilitate despre splendorile şi iluziile primei iubiri, chiar dacă mulţi dintre cei care îl vor citi vor vedea, probabil, doar partea amuzantă a poveştii.” , a scris cotidianul The Independent.

Număr de vizualizări :1521


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro