“Târg de Produse Tradiţionale Slow Food” în Sibiu

iul. 8th, 2010 | By | Category: Eveniment

După numeroase ediţii de succes în Bucureşti şi Braşov, Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food” ajunge pentru prima dată şi la Sibiu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Complexul Naţional Muzeal Astra), între orele 10.00-20.00.

Crearea unei rețele de târguri cu produse tradiționale în marile orașe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de către organizația internațională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru producătorii mici și prin educarea consumatorilor în ceea ce privește produsele tradiționale, locale și sănătoase. Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast food-uri și viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale și la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa și gustul acesteia, și la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jurul nostru.

Târgul Slow Food Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundația ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, finanțat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.

Târgul de Produse Tradiționale Slow Food Sibiu, organizat de către Asociația Județeană de Turism Sibiu și Fundația ADEPT Transilvania, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Complexului Național Muzeal ASTRA, va reprezenta o piață volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători și fermieri.

Vizitatorii vor putea degusta și cumpăra specialități din carne, brânzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri și condimente, pâine de casă, dulciuri și alte bucate delicioase specifice Transilvaniei.

Partenerii evenimentului, Slow Food Turda și Slow Food Târnava Mare, vor derula concursuri și jocuri interactive de educație a gustului pentru copii și nu numai!

Cei prezenți la târg vor putea să urmărească o demonstrație de dansuri populare cu Junii Sibiului.

Număr de vizualizări :1401


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro