“Sînt o babă comunistă!”, în librării şi cinematografe

iul. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom, în colecţia „Fiction Ltd.”, a apărut ediţia a II-a a volumului “Sînt o babă comunistă!” de Dan Lungu, acesta fiind totodată în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea. Ediţia franceză a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet în 2008.

„Dan Lungu are marele talent de a utiliza cu măiestrie stilul oral pentru a prezenta situaţiile cu mult umor subversiv. El se situează în tradiţia marelui umorist ceh Jaroslav Hašek, creatorul bravului soldat Šveik. Este un autor de mare valoare al României postsocialiste, continuând timpurile de aur ale literaturii interbelice.”, scria revista Berliner Zeitung.

„Satirist savuros, Dan Lungu nu încetează să exploreze nevrozele ţării sale. Reprezentând noua generaţie românească de scriitori, autorul ne-a cucerit deja cu romanul “Raiul gainilor”. Dulce-amar şi adesea provocând râsul, romanul Sînt o babă comunistă! foloseşte umorul pentru a surprinde cu acuitate transformările societăţii româneşti.”, scria Livres Hebdo.

„Dan Lungu ne arată cum capitalismul – nu numai în România, ci şi în Polonia – nu s-a dovedit o baghetă magică, iar politicienii nu au devenit peste noapte nişte altruişti care doresc bunăstarea generală. Că libertatea nu ne aduce înapoi tinereţea.” (Polityka).

Număr de vizualizări :1261


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro