“Nesfârşitele clipe ale morţii” de Marcus Chown
iul. 11th, 2010 | By admin | Category: Carte in lucruLa Editura Vellant va apărea în curând, în traducerea Ralucăi Cimpoiaşu, volumul “Nesfârşitele clipe ale morţii” de Marcus Chown.
Licenţiat în fizică şi cu un master în astrofizică, Marcus Chown pune în discuţie în lucrarea sa teorii aflate la limita dintre ştiinţă şi imaginaţie. Ingenios scrisă, cu un vocabular accesibil şi neiniţiaţilor, “Nesfârşitele clipe ale morţii” dezbate idei excentrice, dar valide din punct de vedere ştiinţific. Cărţile lui Marcus Chown au primit importante nominalizări printre care premiul Rhône-Poulenc, echivalentul premiului Booker în domeniul ştiinţei, pentru “The Afterglow of Creation”, în 1994.
Lucrarea lui Marcus Chown aduce în discuţie probleme îndelung cercetate de fizicieni precum teoria relativităţii generalizată, teoria cuantelor, teoria corzilor, dar acestea sunt doar un punct de plecare pentru a explica idei şi teorii încă destul de controversate.
Este posibil ca un program de calculator extrem de simplu (format din patru linii) să genereze întregul Univers? Oare cauza Big Bangului este ciocnirea a două universuri insulare? Cât de departe se află cea mai apropiată lume în care Elvis trăieşte bine-mersi?