“Jurnalul albastru”, povestea cutremurătoare a unei fetiţe indiene, vândută şi forţată să devină prostituată

iul. 27th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia Fiction Connection”, a apărut volumul Jurnalul albastru” de James Levine, în traducerea lui Laurenţiu Dulman, o poveste profund emoţionantă şi un stigmat viu al rezistenţei de care poate da dovadă spiritul omenesc.

Volumul înfăţişează povestea teribilă şi cutremurătoare a unei fetiţe indiene, vândută şi forţată să devină prostituată, care se foloseşte de puterea imaginaţiei şi a scrisului pentru a îşi depăşi existenţa tragică.

James Levine este profesor de medicină la Clinica Mayo, locuind în Oronoco, Minnesota şi a avut ideea acestei cărţi, pe când intervieva copiii străzii din Mumbai ca parte a cercetării lui medicale. Pe «Strada Cuştilor» unde copiii se prostituau, închişi pur şi simplu în spaţii mici şi expuse public, Levine a fost izbit de imaginea unei fetiţe care stătea în faţa cuştii sale şi scria într-un jurnal. “Jurnalul albastru” este primul său roman şi a devenit imediat după apariţie un bestseller. Este genul de carte care aduce la lumină realităţi atât de crunte, încât ai prefera ca ele să rămână «închise» între paginile unui roman. Efectul pe care îl creează asupra cititorului este teribil de puternic şi incomod. Ca urmare a succesului de public înregistrat de această carte, autorul a declarat că toate încasările din SUA vor fi donate pentru ajutorarea copiilor abandonaţi şi exploataţi.

Număr de vizualizări :1104


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro