“Crime exemplare” de Max Aub

iul. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Art a apărut volumul “Crime exemplare” de Max Aub, un catalog ce inventariao sută de crime comise la nervi, din nerăbdare, din principiu sau din generozitate, în traducerea din spaniolă a Melaniei Stancu.

„N-aţi ucis niciodată din pură plictiseală, numai fiindcă n-aţi găsit altceva mai bun de făcut? E amuzant.”, pare să se răsfrângă din filele cărţii. Publicat în 1956 şi considerat astăzi clasic, volumul “Crime exemplare” este un catalog ce inventariază o sută de crime comise la nervi, din nerăbdare, din principiu sau din generozitate. De la prima la ultima pagină, cartea scoate în evidenţă ideea de farsă. Pentru o clipă, îl auzi pe Aub rânjind în spatele fiecărei fraze şi sfătuind sufletele îndurerate să citească una în fiecare dimineaţă. Unde mai găseşti o sută de motive să comiţi o crimă?

Număr de vizualizări :1268


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro