Viitorul omenirii, sursa alternativă de energie

iun. 17th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

“Cald, plat şi aglomerat” de Thomas L. Friedman în traducerea Laurei Striblea va apărea în curând la Polirom, colecţia Economie şi Societate”.

Volumul ne ajută să răspundem la întrebarea “de ce avem nevoie de o revoluţie verde şi cum poate ea să reînnoiască America?” Încălzirea globală şi creşterea demografică, combinate cu accesul universal la tehnologie şi expansiunea clasei de mijloc, îl conduc pe Friedman la ideea necesităţii – şi urgenţei – unei revoluţii verzi care să înceapă în Statele Unite. Cheia acesteia e schimbarea sistemului energetic actual şi utilizarea masivă de surse alternative de energie, o şansă pe care SUA nu au voie s-o rateze dacă vor să-şi menţină hegemonia. Cartea e construită pornind de la analiza schimbărilor fără precedent ale vieţii cotidiene pe care o astfel de revoluţie le presupune şi a cauzelor care determină rezistenţa politică şi socială la aceasta. Paralela cu China din secţiunile finale e edificatoare în privinţa factorilor de care depinde reuşita unei revoluţii verzi în SUA.

THOMAS L. FRIEDMAN a câştigat de trei ori Premiul Pulitzer pentru articolele sale în domeniul politicii externe publicate în New York Times. De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut “Pământul este plat. Scurtă istorie a secolului XXI” (2007) şi “Lexus şi măslinul” (2008).

Număr de vizualizări :1227


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro