Revista de Asistenţă Socială se lansează la Cluj

iun. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 24 iunie 2010, ora 15.00, în Amfiteatrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj (Str. 21 Decembrie 1989, nr. 128-138) va avea loc lansarea numărului II al Revistei de Asistenţă Socială, apărută la Editura Polirom. Revista de Asistenţă Socială este coordonată de conf. dr. Doru Buzducea. În cadrul lansării vor prezenta conf. dr. Doru Buzducea şi prof. univ. dr. Maria Roth.

Revista de Asistenţă Socială este editată de Catedra de Asistenţă Socială, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti, sub egida Comisiei Interministeriale de Asistenţă Socială, a Comisiei Guvernamentale Anti-Sărăcie şi de Promovare a Incluziunii Sociale şi a Reprezentanţei UNICEF în România.

Doru Buzducea este conferenţiar doctor şi prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti. A publicat în calitate de autor şi coautor cărţi, studii şi articole pe teme legate de asistenţă socială, grupuri de risc, probleme sociale, globalizare, psihologia pierderii şi terapia durerii. Director al Centrului de Cercetare şi Inovaţie în Servicii Sociale. Are o vastă experienţă de cercetare pe bază de granturi la nivel naţional şi internaţional în domeniul grupurilor de risc. Este membru al mai multor structuri profesionale şi consultant pentru diverse instituţii internaţionale (DHHS, UNICEF, PHARE, UNAIDS). Dintre cărţile publicate, amintim: SIDA – confluenţe psihosociale (1997), Geopolitica sărăciei – politici sociale în sfera grupurilor umane aflate în risc de excludere socială (1999), Psihologia pierderii şi terapia durerii (împreună cu Iolanda Mitrofan, 1999, 2002), Cetăţi şi Ruine – introducere în studiul problemelor sociale (1999), Globalizarea – structuri paradigmatice moderne(2001, 2005), Aspecte contemporane în asistenţa socială (Polirom, 2005), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescenţii cu HIV/SIDA din România (coordonator, 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA în România (împreună cu Florin Lazăr, 2008).

Număr de vizualizări :1186


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro