Retrospectivă postumă Renato Nesi la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia

iun. 8th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 10 iunie 2010, ora 18:30, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va găzdui vernisajul expoziţiei „Natura ca miraj”, o  retrospectivă postumă a operei lui Renato Nesi.

Expoziţia va oferi vizitatorilor un excursus în opera artistului din Treviso, cu lucrări realizate în perioada 1939-1998 şi va fi prezentată publicului de curatorul şi criticul de artă Roberta Briani.

Manifestarea este organizată în cadrul colaborării Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu Studio Questarte din Dolo, importantă galerie din regiunea Veneto, activă atât în cadrul târgurilor de gen cât şi în organizarea evenimentelor de artă în colaborare cu instituţii de stat şi private (muzee, biblioteci, primării etc.).

Renato Nesi a absolvit Academia de Arte Frumoase din Veneţia. Exponent de marcă al picturii veneţiene, a fost definit de către critici precum Giorgio Segato, Paolo Rizzi , Carlo Munari şi Marco Goldin drept un artist post-impresionist – cubist. Lucrări semnate de Renato Nesi se găsesc expuse la Muzeul Sarcinelli din Conegliano, la Muzeul Revoltella din Trieste, la Galeria de Artă Modernă din Beijing etc.

A avut expoziţii personale la importante muzee şi galerii din Italia (Villa Nazionale Pisani – Stra, 1996, Ca’ dei Carraresi – Treviso, 1985, Muzeul Ca’ Noal – Treviso, 1977 etc.) şi în galerii private din Melbourne, München, Tenerife. A activat şi în domeniul intervenţiilor în spaţiul public, la Goriţia, Treviso, Cortina d’Ampezzo.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 27 iunie 2010, în Noua Galerie şi spaţiile de la etajul I al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Număr de vizualizări :1232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro