Regizoarea Iulia Rugină, o seară de film la ICR

iun. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 8 iunie 2010, ora 18:00, la Institutul Cultural Român din Bucureşti (Aleea Alexandru nr. 38) are loc o seară de film unde vor fi prezentate patru scurtmetraje semnate de regizoarea Iulia Rugină. La eveniment vor fi prezente regizoarea Iulia Rugină, scenaristele Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi actriţa Ozana Oancea.

Scurtmetrajele ce vor fi prezentate publicului sunt: “Bună Cristina! Pa Cristina!” (2006),

“Vineri în jur de 11” (2006), “Muzeul relaţiilor destrămate” (2009) şi “Captivi de Crăciun” (2010).

Iulia Rugină a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti în 2006. Filmele sale studenţeşti “Buna Cristina! Pa Cristina!” şi “Vineri în jur de 11” au fost proiectate şi premiate la mai multe festivaluri internaţionale de film, printre care cele de la Oberhausen, Clermont-Ferrand, Cottbus, München,Ludwigsburg, Brussels. În 2009, a realizat, cu sprijinul Festivalului de Film de la Sarajevo, scurtmetrajul “Muzeul relaţiilor destrămate”. Scenarii semnate de Iulia Rugină au fost dezvoltate în programe europene precum Sources 2, Nipkow Programm, Nisi Masa European Short Pitch, ScriptEast. În prezent, Iulia Rugină este preparator universitar la catedra de scenaristică a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” şi director executiv al asociaţiei Control N.

Număr de vizualizări :1240


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro