Prima antologie în limba română „Allen Ginsberg”

iun. 14th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, în colecţia “Biblioteca pentru toţi” a Editurii Polirom, a apărut prima antologie în limba română Allen Ginsberg”, în traducerea Domnicăi Drumea şi a lui Petru Ilieşu, intitulată Howl şi alte poeme. Antologie 1947-1997.

Volumul de faţă este o selecţie din poemele celebre ale lui Ginsberg, printre care se numară “Howl” (1956), “America” (1956) şi “Kaddish” (1961), alături de câteva creaţii de dată mai recentă, din volume precum “White Shroud” (1986) sau “Cosmopolitan Greetings” (1994).

Pe coperta patru a volumului se regăsesc vorbele lui Ginsberg: “Poezia nu poate fi expresia liniei de partid. Poezia înseamnă să zaci noaptea cu lumina stinsă, să gândeşti ceea ce gândeşti cu adevărat, să dezvălui lumea ta interioară lumii din afară, asta face poetul.”

Număr de vizualizări :1385


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro