OPERA PRIMA versus meseriile de culise ale teatrului

iun. 27th, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 28 iunie 2010, ora 10:30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie (str. Sfântul Dumitru nr. 2, Bucureşti), OPERA PRIMA inaugurează începutul primului modul de cursuri de calificare în meseriile de culise de teatru (machior, peruchier, montator decor si recuziter), adresate copiilor institutionalizaţi de pe raza municipiului Bucureşti.

La inaugurare vor lua cuvântul Paul Chiribuţă, iniţiatorul  şi coordonatorul proiectului OPERA PRIMA şi George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie şi al Clubului UNESCO-Adolescenţii.

De asemenea, participanţii vor avea ocazia să urmărească un spectacol inedit de Commedia dell’Arte, realizat integral de doi proaspăt absolvenţi ai UNATC „I. L. Caragiale”, Andreea Mateiu şi Ştefan Lupu, sub coordonarea profesorului Mihai Gruia Sandu, spectacol care se iîncadrează ca gen şi abordare în spiritul cursurilor ce vor urma.

Cei 24 de cursanţi înscrişi vor beneficia timp de 10 zile, începând de luni, 28 iunie 2010, până vineri, 9 iulie 2010, de un modul intensiv de introducere în arta meseriilor de culise, susţinut de maeştri ai domeniului, cu o vastă experienţă în teatru şi nu numai: Gabriela Azzali – machiaj, Doina Popa – peruchierie, Mihaela Oancea – recuzită şi fraţii Silviu si Mugur Mehedinteanu – montare decor.

Proiectul OPERA PRIMA este coordonat de o echipă de tineri profesionişti, masteranzi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale” Bucureşti, care beneficiază de sprijinul unor pesonalităţi ca George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, Gelu Colceag, rectorul U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” Bucureşti, Dan Mircea Cipariu, preşedintele Secţiei de Poezie Bucureşti a Uniunii Scriitorilor şi Paul Chiribuţă, actor şi profesor U.N.A.T.C.

Centrul de Creaţie şi Educaţie prin Teatru OPERA PRIMA este un proiect inovativ care propune un model socio-cultural de educaţie şi reintegrare socială ce se adresează categoriilor defavorizate de pe raza Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost  implementat în februarie 2010 de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti împreună cu Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO „Adolescenţii”, în parteneriat cu U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” Bucureşti şi se va desfăşura până la finalul anului în curs.

Parteneri media: TVR2, TVR Cultural, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, RFI Romania, GINGER GROUP, PORT.ro, Agentia de Carte

Mai multe informaţii pe pagina web: http://teatrul-operaprima.blogspot.com/

Număr de vizualizări :1247


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro