Ion Mânzat ales preşedinte de onoare al Societăţii de Etnologie din România şi Diaspora

iun. 30th, 2010 | By | Category: Postcard

De curând, am primit la redacţia AgenţieideCarte.ro un articol scris de scriitorul George Anca, ce anunţă numirea psihologului Ion Mânzat în funcţia de preşedinte de onoare al Societăţii de Etnologie din România şi Diaspora.

“La Colocviile de Marţi, 29 iunie 2010, găzduite de Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională din Bucureşti, pe urmele unor autori iluştri – e.g. Cantemir, Sadoveanu, Eliade, Vulcănescu -, scriitori, profesori, antropologi, studenţi au ambiţionat proiectarea unor mesaje din viaţa fără sfârşit a poporului român, în Cap de Vară, la unison cu Măiastra lui Brâncuşi. În context, profesorul universitar doctor Ion Mânzat, şeful catedrei de psihologie de la Universitatea Hyperion, a devenit preşedintele de onoare al Societăţii de Etnologie din România şi Diaspora. Includerea în numele SERD a termenului „diaspora” s-a argumentat şi prin discuţii recente în comunitatea română din Melbourne, Australia.

Au fost prezentate comunicările: „Măiastra lui Brâncuşi la Antipozi” de Ben Todică, „Multiculturalismul românilor din diaspora australiană” de George Anca, „Psihologia transpersonală – psihologia viitorului” de Ion Mânzat, „Datini româneşti în diaspora din SUA” de Sorin Stratilat, „Căluşul din Gropeni” de Gheorghe Lupaşcu, „Arhetipuri călătoare” de Toma George Maiorescu, „Ngoma africană – Noaptea de Sânziene (similitudini)” de Doina Boriceanu, „Gândurile noastre sunt gândite de altcineva” de Tiberiu Sebastian Văduva.

În continuare, sunt aşteptaţi în Bucureşti reprezentanţi ai spiritualităţii din cât mai multe zone din România şi Diaspora. Următorul colocviu, din 20 iulie 2010, se intitulează “Maica Ţării Româneşti”, cu participarea unor personalităţi brăilene.”

George Anca

Număr de vizualizări :1067


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro