Începe Maratonul de Poezie şi Jazz, a doua ediţie

iun. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 4 iunie 2010, cu începere de la ora 22:00, foaierul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din București va deveni timp de 7 ore neîntrerupte spaţiul de desfăşurare a celei de a doua ediţii a “Maratonului de Poezie şi Jazz”, un eveniment multiart ce pune faţă în faţă 33 de poeţi de anvergură ai literaturii române, alături de reprezentaţi de marcă ai jazzului. Întreaga desfăşurare de forţe poetice şi muzicale va fi transmisă în direct de coproducătorul evenimentului, Radio România Cultural, şi, de asemenea, va putea fi ascultat pe internet. Unul dintre momentele speciale din cadrul evenimentului va fi participarea trupei franceze “Delagare” ce va aduce pe scenă şi va performa poemele în franceză ale scriitorului Matei Vişniec. Totodată, în cadrul Maratonului, regretatul poet şi muzician Augustin Frăţilă, prezent anul trecut la prima ediţie a “Maratonului de Poezie şi Jazz”, va fi evocat de actorul Viorel Păunescu. Antologia acestei ediţii a “Maratonului de Poezie şi Jazz”, apărută la Editura Tracus Arte, va fi lansată în această seară, ca o mărturie scrisă a unui eveniment ce îşi propune să devină un reper anual al întâlnirii dintre artele poetice şi cele muzicale.

”E un adevărat miracol că se ține această ediție a doua a “Maratonului de Poezie și Jazz”, în condițiile în care a căzut cu 60% finanțarea proiectelor culturale în România. Am reușit să facem acest eveniment grație solidarității poeților și muzicienilor invitați și ca urmare a colaborării dintre Muzeul Național al Literaturii Române din București, Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian”, Radio România Cultural, Asociațiile EURO CULTURAT și OPEN ART. Cu toate greutățile de finanțare, sunt bucuros pentru că putem să facem transmisia în direct a celor 7 ore de Maraton atât pe Radio România Cultural, cât și pe paginile web cultural.srr.ro şi www.radiocultura.ro . Intrarea este liberă. Mă aştept, după invitațiile primite pe e-mail și după confirmările făcute pe rețelele de socializare de pe net, la o audiență record. Spectatorii vor putea să-și cumpere din foaierul Operetei și Antologia Maratonul de Poezie și Jazz 2010 apărută la Editura Tracus Art, patronată de Ioan Cristescu, cel cu care voi modera și voi produce acest eveniment. Antologia are prețul de 20 de lei. Pentru mine noaptea de 4 spre 5 iunie va fi Revelionul meu cu poezie și jazz”, a declarat Dan Mircea Cipariu, inițiatorul și producătorul Maratonului de Poezie și Jazz.

Recitalurile poeţilor: Adrian Alui Gheorghe, Mircea Bârsilă,  Gabriel Chifu, Mariana Codruţ, Denisa Comănescu, Ioana Crăciunescu,  Nichita Danilov, Caius Dobrescu, Gellu Dorian, Marian Drăghici, Iolanda Malamen, Marin Mălaicu-Hondrari, Ioana Nicolaie, V. Leac, Ion Mureşan, Alexandru Muşina, Andrei Novac, Dumitru Păcuraru, Cosmin Perţa, Lucian Perţa, Daniel Pişcu, Ioan Es. Pop,  Bogdan O. Popescu, Nicolae Prelipceanu,  Andra Rotaru, Cornelia Maria Savu, Eugen Suciu, Matei Vişniec, Miruna Vlada, Varujan Vosganian, George Vulturescu, Florina Zaharia, Ion Zubaşcu, vor fi însoţite de acordurile muzicale ale lui Mircea Tiberian (pian) şi invitaţii săi: Maria Răducanu, Nadia Trohin, Adrian Flautistu (chitară bas) şi Constantin Mirea (vioară).

Ca şi anul trecut, Maratonul beneficiază de un blog, unde vor fi actualizate informaţiile post-eveniment: www.poezie-jazz.blogspot.com.

Un fotoreportaj al Maratonului de Poezie și Jazz, prima ediție, puteți citi accesând următorul link: http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/un-maraton-pentru-linistea-noastra-spirituala-6187453

al întâlnirii dintre artele poetice şi cele muzicale.

Număr de vizualizări :1162


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro