Ciprian Ciuclea este câştigătorul Marelui Premiu al celei de a XXI-a ediţii a Bienalei de Gravură “Máximo Ramos” din Spania

iun. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

De curând, artistul vizual Ciprian Ciuclea a fost desemnat câştigătorul Marelui Premiu al celei de a XXI-a ediţii a Bienalei de Gravură “Máximo Ramos” din Spania, cu seria de lucrari “Noise Protection A”, alături de artistul spaniol Santi Jiménez. Seria de lucrări va rămâne în colecţia permanentă a Centrului Torrente Ballester. Lucrările artistului român vor putea fi văzute în cadrul Bienalei Máximo Ramos, în perioada 22 iulie- 3 octombrie 2010.

Ciprian Ciuclea s-a născut la 5 septembrie 1976. A absolvit Facultatea de Arte din Timişoara, şi cursurile de master ale aceleiaşi facultăţi. “Autor al unor proiecte experimentale, ce acoperă o multitudine de aspecte ale psihologiei creative şi ale psihologiei receptării, ale experienţei estetice contemporane, director al Festivalului de gravură experimentală, Ciprian Ciuclea este unul dintre tinerii artişti care susţin acel segment prospectiv al artei actuale, care părea să decline odată cu absorbţia în istorie a modernismului, sau, în orice caz, să se refugieze în zona strict delimitată a noilor tehnologii ale producţiei de imagini şi iluzii.
Preocupat de explorarea posibilităţilor unor tehnologii şi materiale tradiţionale şi a ofertelor universului electronic, Ciprian Ciuclea este interesat de mecanismele hermeneuticilor elitare, şi ale „căderilor în popor”, în consum. Autoreferinţa nu este, în cazul său, efectul unui narcisism destul de caracteristic, altfel, artiştilor contemporani, ci strategia definirii unui teritoriu al explorării, în care experimentarea şi experierea se suprapun. El se pune în joc” cu francheţea cercetătorului de laborator, departe de exchibiţionismele facile ca şi de patetismul – sau tragismul – cu care ne-au familiarizat expresionismele figurative sau abstracte. Asociat , mai ales în cele mai recente proiecte, cu reprezentanţi ai cercetării ştiinţifice, medicale mai ales, îşi supune unor analize îndrăzneţe, pertinente, percepţiile şi reacţiile  generate de contactul cu un mesaj cultural, sau urmăreşte relaţia dintre propriile construcţii la limita dintre material şi imaterial, şi percepţia inevitabil determinată cultural.”, scrie despre artist criticul de artă Alexandra Titu.

Puteţi viziona câteva dintre lucrările artistului accesând: http://ciuclea.experimentalproject.ro

Număr de vizualizări :1886


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro