“Visul lui Machiavelli” la Bookfest

iun. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 13 iunie 2010, ora 12:00, la standul Editurii Curtea Veche, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2010 are loc lansarea volumului “Visul lui Machiavelli. 150 de poveşti despre lucruri pentru care ai putea renunţa la Paradis” de Adrian Cioroianu, Editura Curtea Veche. La eveniment participă: Adrian Cioroianu, Carol Căpiţă, Luca Niculescu, Mircea Vasilescu, Grigore Arsene.

“Poveştile lui Adrian Cioroianu suprapun nu doar trecutul cu prezentul — glosând cu farmec în numele preceptului niciodată băgat în seamă «ce ne învaţă lecţia istoriei?» —, ci şi documentul cu «literatura». Proze de idei, tablete cu stil literar asumat şi tăietură gazetărească precisă, textele din acest volum ar fi tocmai bune de citit în Paradis. Sau în Iad. Dar, până acolo, pentru noi, cei visaţi de Machiavelli «cad» foarte bine şi pe Pământ, pentru a ne mai lămuri dilemele…“, scrie pe coperta patru a volumului conf. univ Mircea Vasilescu.

Număr de vizualizări :1399


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro