“Uezen şi alte povestiri”, un volum scris în manieră SF

iun. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Fides a apărut volumul “Uezen şi alte povestiri” de Ionuţ Caragea, Editura Fides, 2010.

Scriitorul scrie acest volum sub pseudonimul Snowdon King, iar cartea conţine nuvela „Uezen” şi 15 povestiri, dintre care 5 sunt premiate la ediţiile din 2007, 2008 şi 2009 ale Concursului Naţional de Proză Scurtă, “Helion” din Timişoara.

Cuvântul înainte este semnat de Ovidiu Bufnilă. Ilustraţiile din interiorul volumului şi coperta a patra aparţin artistului Janos Miklos. Imaginea de pe prima copertă îi aparţine artistului Christophe Plateau. Tehnoredactarea a fost realizată de editorul Dumitru Scorţanu, cel care l-a descoperit pe autor şi l-a susţinut pe parcursul celor 16 volume publicate.

Snowdon King (Ionuţ Caragea), născut pe 12 aprilie 1975 la Constanţa, este un scriitor român din diaspora, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi. Este poet, prozator de ficţiune, critic, editor, autor de aforisme şi promotor literar.

Snowdon King (Ionuţ Caragea) este absolvent al Liceului Industrial Energetic şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Ovidius Constanţa. Din 2003 trăieşte în Montréal, Canada şi activează ca instructor sportiv în Centrul Gadbois, Club les Géants de Montréal. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. Este cofondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec. A fost numit „Poetul născut pe Google”, după numele celui de-al doilea volum publicat în 2007. Publică sub pseudonimul ”Snowdon King” volumul de poezii „La suprême émotion” şi volumul de ficţiune „Uezen şi alte povestiri”.

Snowdon King (Ionuţ Caragea) este prin excelenţă un poet, dar, în acelaşi timp, autor de aforisme, scriitor de ficţiune, critic şi editor. A debutat în anul 2006, la Editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri „Delirium Tremens”. Colaborează cu numeroase reviste de literatură şi situri de poezie în limbile română, franceză şi engleză. Este publicat pe numeroase situri de citate celebre din România sau din străinătate. A obţinut mai multe premii la concursuri naţionale de poezie şi proză scurtă. Participă în 2007, 2008 şi 2009 la cel mai important concurs de ficţiune din România desfăşurat la Timişoara – Helion, fiind printre laureaţi la toate cele trei ediţii. În urma acestor rezultate se decide să publice la editura Fides prima sa carte de ficţiune intitulată „Uezen şi alte povestiri”.

Număr de vizualizări :1580


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro