“Soţia tenorului” la ONB

iun. 9th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 11 iunie 2010, ora 18:30, la Opera Naţională din Bucureşti are loc spactacolul La Traviata”- Dirijor -PAUL MAUFFRAY, iar în pauza acestuia, Editura Universalia şi ONB lansează în foyer, volumul „Soţia tenoruluide ALUCA BĂBEANU-MOLDOVEANU. Invitaţi: ALUCA BĂBEANU-MOLDOVEANU, DOINA  URICARIU, GRIGORE CONSTANTINESCU.

„Soţia tenorului este povestea adevărată a două vieţi dăruite scenei. Fosta balerină de la Opera Naţională din Bucureşti Aluca Băbeanu se căsătoreşte cu marele tenor Vasile Moldoveanu şi părăsesc România în anii ’70. În Occident, în Europa şi în  America, vor cunoaşte consacrarea internaţională, triumful. Aceasta este o carte de memorii exemplară. Peste trei decenii de carieră şi sute de spectacole, în  cele mai mari teatre de operă din lume. Un deceniu pe scena şi în turneele organizate de Metropolitan Opera din New York. Zeci de fotografii-document. Jurnalul marelui tenor-spinto Vasile Moldoveanu, pe stagiuni, spectacole, oraşe. Regizori mari, dirijori celebrii din istoria operei mondiale, în a doua jumătate a secolului XX. Partenere cu un palmares artistic  strălucit şi voci de neuitat.

Număr de vizualizări :2163


2 Comments to ““Soţia tenorului” la ONB”

  1. miciu spune:

    Un tenor exemplar Vasile Moldoveanu, din pacate nu l-am auzit niciodata pe viu doar in multe inregistrari. In anii sai de glorie a fost radiat pur si simplu de regimul comunist de peste tot (radio, mai tarziu TV , recenzii sau stiri ). Ma bucura aparitia cartii care poate da mai multe informatii despre cariera ( terminata) a marelui tenor.

  2. Ioana Diaconescu spune:

    As dori sa cumpara acesta carte si nu o gasesc nici pe internet.Poate ma indruma cineva.Suzana

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro