“Scotch” de Ioana Bradea, la Polirom

iun. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom, în colecţia “Ego.Proză”, a apărut volumul Ioanei Bradea, “Scotch”.

“Scotch” este imaginea unui dezolant spaţiu postindustrial dintr-un oraş de provincie: uzine dezafectate, muncitorii şi patronii „capitalişti” ai puţinelor fabrici salvate de la dispariţie, resturi de fier şi beton, crisma incredibil de ieftină şi blocul de nefamilişti. Aici se schiţează fragil o poveste între un inginer tânăr, încremenit în capcana Fabricii de Aliaje Speciale, şi secretara directorului, care traversează dezolantul peisaj pe role, cu volumul lui Marcus Aurelius în rucsac. Peste toate pluteşte amintirea lui Ila, ţăran mort în patul lui, în sunet de ceteră, şi o abia ghicită nostalgie a lumii rurale dispărute. Cartea Ioanei Bradea este un straniu poem muzical despre fabrici şi uzine agonizante, despre macarale şi maşini cu denumiri tehnice complicate, devenite inutile în brava lume nouă a României contemporane.

În cadrul Târgului de Carte “Bookfest”, din perioada 9-13 iunie 2010, “Scotch” va fi lansat în data de 12 iunie 2010, ora 13:00, la standul Editurii Polirom (Pavilionul 15, Romexpo). Despre carte va vorbi Ion Bogdan Lefter.

Număr de vizualizări :1400


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro