“Ruleta Românească” în stil Leo Butnaru

iun. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Unul dintre cele mai recente volume ale scriitorului Leo Butnaru, “Ruleta românească” se găseşte acum la standul Editurii Rao, la Bookfest. Fragmente din acest roman au apărut în anul 2009 pe pagina on-line a Ziarului Financiar. Volumul va fi lansat mâine, 11 iunie 2010, ora 16:00, la standul Editurii Rao (Romexpo). Invitaţi: Dinu Săraru, Răzvan Theodorescu, Vasile Dâncu.

Fănuş Neagu scria despre această carte: “Leo Butnaru este un diavol cu barbă care scapără din copite de sidef la mijloc de rău şi de bine, adică într-o lume din scoarţă de măr domnesc plutind pe creasta valurilor ce le înalţă Prutul“.

Sub aspect tematic, ideatic şi structural, povestirile din “Ruleta românească” ţin de un amplu registru narativ, realiste sau misterioase, din lumea noastră sau din lumi posibile. În volum există o ingenioasă explorare de universuri afective în diverse şi imprevizibile metamorfoze de o sugestivitate memorabilă.

Număr de vizualizări :1683


2 Comments to ““Ruleta Românească” în stil Leo Butnaru”

  1. T. Conţescu spune:

    Leo Butnaru e unul dintre cei mai serioşi sriitori de proză scurtă, gen în care excelează ca şi în poezia sa memorabilă – ca metaforă şi prospeţime. Îl recomand confraţilor-cititori.
    T. Conţescu

  2. angela baciu spune:

    va felicit din toata inima, domnule leo butnaru si pentru aceasta carte, o voi citi cu mare bucurie.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro